Optimal uptime garanteed

Optimasi Enterprise Services ondersteunt middelgrote en grote KMO’s op vlak van ICT-strategie en support. Wij zorgen voor een optimale en maximale beschikbaarheid van uw IT- / serverplatform en de bijhorende applicatie. Daarnaast wordt de kans op verlies van uw data geëlimineerd en vermindert de kans op downtime van uw systemen tot het absolute minimum.

Hybride Cloud formules

Dedicated & shared serverhosting in eigen datacenter

Optimasi beschikt over een eigen Cloud- / hosting platform opgesteld over 2 hoog redundante datacenters, met eigen hardware. Dit platform dient als basis voor diverse customized Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen. Daarnaast kan de infrastructuur van Optimasi ook gekoppeld worden aan bestaande platformen die bij klanten reeds on-premise aanwezig zijn.

Public Cloud van Microsoft (Azure/MS 365)

Optimasi biedt de gekende Cloud oplossingen van Microsoft aan (Microsoft 365 & Azure). Wij beschikken over de nodige oplossingen om uw data altijd en overal beschikbaar te maken voor uzelf en uw medewerkers. Dat kan met behulp van de gekende Cloud-oplossingen van Microsoft of met behulp van een remote desktop. Deze opstelling kan in een datacenter geplaatst worden of bij u ter plaatse.

On-premise (lokaal) server bij de klant zelf

Onze servers kunnen ook bij u ter plaatse geïnstalleerd worden. Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten, onderhouden en optimaliseren van hoog performante en redundante serverplatformen, opgesteld on-premise. Ons platform kan gekoppeld worden aan bestaande platformen die reeds bij u aanwezig zijn, zoals Disaster-Recover-as-a-Service (DRaaS) of als Backup-as-a-Service (BUaaS).

Combo services

Een mix van de Dedicated & shared serverhosting in eigen datacenter, Public Cloud en on-premise server bij de klant zelf. Samen met u zoeken we naar de meest geschikte services voor uw bedrijf.

Volledige ontzorging op ICT-vlak

We gaan voor onze klanten zelfs een stap verder dan het opzetten en onderhouden van serverplatformen. Indien gewenst, kunnen wij u ook volledig ontzorgen op ICT-vlak: consultancy, huur/aankoop van hardware & servers, migraties (vb O365), helpdesk, … we doen het allemaal!

Optimasi heeft een brede expertise op vlak Virtualisatie, Storage, Serverplatformen, Backup en Disaster Recovery met een focus op consolidatie en centralisatie.