Had Covid-19 ook impact op uw productie?

Terechte veiligheidsmaatregelen zoals social distancing en zelfs quarantaine, wanneer medewerkers uitvallen dreigt de productie tijdens de coronacrisis in de problemen te komen.

Automatisatie en digitalisatie kunnen hierop een passend antwoord bieden.

Geen enkel productieproces zou mogen stilvallen omwille van externe factoren. Er bestaan duizenden technologiën die een productielijn draaiende kunnen houden. Inzetten op automatisatie en digitalisatie zou prioriteit moeten hebben binnen elke productieomgeving.

Deze technologiën vormen uiteraard nu, tijdens/na de Covid-19 crisis, een oplossing.
Tijdens de financiële crisis van 2008 was het duidelijk: bedrijven investeerden hun vrijgekomen capaciteit om te innoveren. Wie dat deed, kwam sterker uit de startblokken op het moment dat de economie terug aantrok.

De coronacrisis is natuurlijk een buitenbeentje, want het is heel moeilijk om uw processen te herbekijken als u amper ter plaatse mag samenkomen. Maar deze disruptieve situatie kan u wel aan het denken zetten over de activiteiten die bij het productieproces komen kijken.

  • Kunnen taken kostenefficiënter geautomatiseerd worden? Dat hoeft niet noodzakelijk door mensen te schrappen in het proces, maar wel door hen gepast te ondersteunen.
  • Wat kan er vanop afstand gebeuren?
  • Kunnen we robots iets aanleren?

Wij als Optimasi vinden het dan ook belangrijk om bedrijven goed voor te bereiden op de toekomst.

Daarom stellen we onze optimalisatie-experten een uur gratis online ( Microsoft Teams ) ter beschikking. We vinden het belangrijk dat u uw vragen, problemen, kan uitleggen aan een optimalisatie-expert en zo de juiste beslissing kan nemen of een probleem kan oplossen.

Vraag hier uw online sessie aan: https://optimasi.be/aanvraagformulier-optimalisatie-expert/