Smart Industry

Technologie inspireert ons

Wij houden van technologie. Het is onze inspiratiebron voor vernieuwing en verbetering. Optimasi levert kennis en innovatieve oplossingen op vlak van sensoren en algoritmes. Onze experts ontwikkelen en bouwen slimme toepassingen door de juiste sensoren te koppelen met de juiste analytische toepassingen voor complexe meet- en regelvraagstukken van bedrijven. Deze kunnen gebaseerd zijn op AI, ML, IoT en Big Data.

Processen optimaliseren met sensoren

Doordat we processen en eindproducten meetbaar maken kunnen we processen en resultaten optimaliseren. We verbeteren de kwaliteit, we verlagen operationele kosten en we creëren betere gebruikservaringen.

Hiervoor maken we gebruik van sensoren die met behulp van slimme algoritmes data beschikbaar maken aan gebruikers, services organisaties, eigenaren en producenten. Door inzicht te krijgen in het gebruik van producten kunnen we voorspellen wanneer producten aandacht nodig hebben en kunnen we het proces, waar de producten voor ingezet worden, optimaliseren.

Onze oplossingen zorgen voor:

○ Minder uitval/stilstand

○ Snellere productietijden

○ Hogere betrouwbaarheid

○ Betere kwaliteit

○ Betere machines, instrumenten en installaties

○ Een maximale ROI

○ Kortom: Lagere operationele kostenElimineren van waste of verspilling om het rendement van productieprocessen te verhogen

De betekenis van Lean-Management is “meer doen met minder, door te werken vanuit waarde. Werken vanuit de Lean-filosofie streeft naar om continue efficiënt en kwaliteit verhogend te werken. Dit kan oa bereikt worden door overbodige stappen/waste/verspilling te elimineren.

Een aantal vormen van verspilling:

○ Overproductie

○ Wachttijden

○ Ombouwtijden machines

○ Transport

○ Onnodige of te complexe processtappen

○ Overtollige voorraad

○ Verplaatsingen

○ Defecten en correctie

○ Afval door designflaws in de installaties

○ Energieverliezen in alle vormen (thermisch/elektrisch/mechanisch)Het verhogen van rendement door bovenstaande toe te passen, is een mooie doelstelling maar is tevens een aardige uitdaging. Om dit in de praktijk toe te passen, moet men om te beginnen bovenstaande verspilling kunnen meten, kunnen vergelijken, kunnen bijsturen en vervolgens weer kunnen controleren.

Men moet dus zo veel mogelijk meten en deze data verzamelen. Hiervoor zijn er tallozen sensoren beschikbaar (vaak al onbewust aanwezig). De verzamelde data kan bvb weer gebruikt worden voor analyses door slimme algoritmen. De resultaten van deze analyses kunnen vervolgens weer gebruikt worden om processen bij te sturen. Deze stappen kunnen in sommige gevallen zelfs volautomatisch gebeuren door gebruikt te maken van Big Data, Artificiële Intelligentie en Machine Learning.Vandaag de dag is een degelijke bedrijfsstrategie een absolute noodzaak voor het behalen van uw vooropgestelde bedrijfsdoelstellingen. Optimasi kan u ondersteunen met volgende diensten:

Technisch strategisch advies

Technisch advies als basis voor uw bedrijfsstrategie. We nemen alle mogelijke facetten, invloedfactoren en potentiële gevolgen onder de loep. We denken al van bij de ontwerpfase mee met u om de juiste keuze te maken voor een optimaal resultaat met minimale (productie) kosten in het achterhoofd.

Haalbaarheidstudie

Studie die zal leiden tot een voorontwerp (of een proof of concept). Op basis hiervan kan een planning en initieel budget opgemaakt worden.

Basic engineering

Uitwerking van het concept in verschillende werkpakketten en bepaling van de specificaties. Finaal budget en beslissing om het project aan te vangen.

Uitvoering

Opstarten van het project en realiseren van de scope binnen de vooropgestelde timing en budgetten.

Onze missie

U te adviseren en te begeleiden in het het veilig stellen van de maakindustrie in Limburg om d.mv. het toepassen van een zo breed mogelijk gamma aan technieken de produktiekosten aanzienlijk terug te dringen.